Kako je to biti jedan od čuvara ljubimaca? [INTERVJU]

Kako je to biti jedan od čuvara ljubimaca? [INTERVJU]

Pre nekoliko dana smo imali priliku da razgovaramo sa jednim od naših čuvara ljubimaca – Srđanom Stojadinovićem. Srđan je student treće godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu koji i pored svakodnevnih obaveza na fakultetu, stiže da se posveti jednoj od svojih velikih ljubavi: životinjama. U nastavku saznajte kako je Srđan saznao za PetGuards, zbog čega voli svoj posao, kao i šta bi poručio svim vlasnicima i čuvarima ljubimaca.

  1. Kako si saznao za PetGuards?

Saznao sam za njih preko prijatelja na fakultetu. Jako mi se dopala njihova ideja, kao i sve ono što rade, pa sam bez mnogo razmišljanja poželeo da postanem deo ove priče.

  1. Šta te je navelo da postaneš jedan od PetGuards čuvara ljubimaca?

Uvideo sam da mi PetGuards nudi sjajnu mogućnost da spojim lepo i korisno: moju ljubav prema ljubimcima i priliku da za nešto u čemu uživam dodatno dobijem i prihode. Privukla me je i fleksibilnost, tj. mogućnost da radim kada želim i kada mi to moje slobodno vreme dopušta.

jedan-od-čuvara-ljubimaca-srdjan

  1. S obzirom na to da si student, kako stižeš i da čuvaš ljubimce i da budeš posvećen fakultetu?

“Recept” za uspeh je jednostavan: samo dobra organizacija i ništa više. Tako moje obaveze na fakultetu ne trpe zbog toga što radim jer kada želim da se odmorim od učenja, najbolji odmor za mene predstavlja upravo šetnja sa nekim od ljubimaca.

  1. Koliko dugo si PetGuards čuvar?

Konkretno čuvanjem se bavim već 3 godine. Međutim ceo život sam proveo uz pse i mačke, tako da se može reći da sam ovde “na svom terenu”.

  1. Šta je ono što te najviše privlači kod čuvanja životinja i da li si od onih čuvara koji čuvaju sve vrste (ili kako kaže PetGuards parola: “Od čivave do činčile”)? Ukoliko si čuvao nekog “neobičnog” ljubimca, koja je to životinja bila?

Kod čuvanja me najviše privlači to što vreme koje provedem sa životinjama nije nikad monotono, već upravo obrnuto, interesantno i zabavno. Maksimalno uživam u tome što radim. Smatram da možemo mnogo toga da naučimo od naših ljubimaca, samo ako malo pažljivije oslušnemo šta žele da nam kažu.

Iskreno, nikada nisam čuvao “egzotičnije” životinje. Pretežno čuvam pse i mačke, a po potrebi i papagaje.

čuvari-ljubimaca-ivana-i-srdjan

  1. Rekao si da možemo mnogo toga da naučimo od naših ljubimaca. Da li možeš da objasniš šta pod time podrazumevaš?

Čini mi se da je osnovna stvar koju možemo naučiti od naših ljubimaca jeste kako biti pravi prijatelj. Životinje su izuzetno odane svojim vlasnicima, na taj način dokazujući prijateljstvo sa njima. Vrlo retko ćete čuti da je neki ljubimac napao svog vlasnika ili pokazao neki oblik neprijateljstva prema njemu. Čak da se to i desi, to je već greška samog vlasnika koji se nije dovoljno potrudio oko razvijanja prijateljskog odnosa, što životinja naravno oseća. Ljubav, vernost, odanost, zahvalnost… to su sve neke osobine koje možemo uočiti kod naših ljubimaca, a koji danas kod ljudi, nažalost, gube pravu vrednost.

  1. Da li možeš da nam prepričaš neku zanimljivu situaciju sa nekog od tvojih čuvanja?

Hm… Jednom prilikom je jedan moj prijatelj (koji se boji pasa) došao kod mene u goste, ne znajući da sam uzeo psa na čuvanje (a ja sam naravno, prethodno zaboravio o tome da ga obavestim). Pas koga sam tada čuvao, u želji da se igra, počeo je da skače na mog prijatelja koji se jako uplašio. Vrisak koji mu se u tom trenutku otrgao i celokupna njegova reakcija na tu situaciju je bila veoma smešna (zamislite samo momka koji vrišti!). Naravno, kasnije su se moj drug i pas pomirili, a te situacije se i dan danas sećamo sa osmehom.

 

  1. Imaš li neki savet za sve buduće čuvare, pa i za vlasnike ljubimaca?

Budućim čuvarima bih poručio da ukoliko imaju slobodnog vremena, a nemaju ljubimca ili su rastavljeni od svog: obavezno se prijavite da postanete PetGuards čuvar! Ovo je sjajna prilika da sopstveno vreme provedete sa drugim ljubimcima koji će vas voleti gotovo podjednako kao i svoje vlasnike. Uživaćete u tom vremenu, a pri tome ćete nešto i zaraditi. A svi znamo koliko svaki dodatni dinar danas znači, pogotovo ukoliko ste student.

Sa druge strane, vlasnicima toplo preporučujem PetGuards jer njihovi čuvari prolaze posebnu selekciju, provereni su i do njih ćete doći veoma lako i brzo. Nećete više imati potrebu da listate oglase, zovete milion brojeva tražeći ljude o kojima ne znate ništa, samo zato što nemate nijednu drugu opciju. PetGuards će sve to uraditi za vas.

Popuni prijavu ovde i postani i ti jedan od PetGuards čuvara ljubimaca. Imaj koliko želiš ljubimaca!

Milena Milutinović

Rođena pre dvadeset dve godine u tundrama Sibira. Hiperaktivna, brbljiva i večito čupava plava devojč’ca. Veliki zaljubljenik u životinje i Hari Potera. Čitanje knjiga mi je omiljeni hobi u slobodno vreme (pored gubljenja živaca na nepotrebne stvari).

Podeli svoje mišljene

*