Mačke i kutije: ljubav na prvi pogled

Mačke i kutije: ljubav na prvi pogled

Da li ste se nekada zapitali zašto se zapravo mačke i kutije međusobno privlače?

Za mačke su kutije prosto neodoljive, a njihova veličina nije od velikog značaja: velika, mala, srednja…važno je samo da je kutija. Zašto baš mačke i kutije, zašto ne mačke i nešto drugo, treće?! U slučaju da nema kutije, uvek se mogu naći objekti koji podsećaju na nju: fioke, korpe za veš, pa i sudopere. Nije važno šta je, bitno je da je mačka pronašla gde će provoditi vreme.

mačka-u-kutijiSada se sigurno pitate: Odakle uopšte pojava mačke i kutije zajedno i zbog čega mačke ne mogu da im odole? Odgovor je poprilično jednostavan: kutije im pružaju osećaj sigurnosti, toplote i zaštićenosti. Zapravo, skriveni unutrašnji prostor kutije im pruža mirno utočište, gde niko ne može da ih vidi ili da ometa, a sa druge strane one mogu u bilo kom trenutku da provire i vide šta se dešava spolja. Ukoliko vaša mačka voli da provodi vreme i spava u kutiji, nemojte joj braniti. Dozvolite joj da bude tu, jer deo njenog instikta je da pronalazi male prostore u kojima će provoditi vreme.

mačka-spava-na-gitariSasvim je prirodno da se mačke penju, skrivaju i skaču u prostorima poput kutije. Gledajući sa finansijske tačke gledišta, kutija predstavlja najjeftiniju igračku koju možete da priuštite svom ljubimcu. U nju možete da stavite i nekoliko njenih omiljenih igračaka i da napravite par otvora kako bi mačka mogla slobodno da „vreba“ kroz njih. Stavite kutiju na bezbedno mesto i eto idealnog mesta za igru!

Pored toga što mogu služiti kao dobre igračke, kutije su isto tako sjajne za spavanje u njima. S obzirom na to da mačke provedu veći deo dana u dremci, kutija im može pružiti idealan prostor za spavanje. A takođe i osećaj da su sigurne u vreme sna. Možete u nju postaviti ćebence ili neku tkaninu i na taj način je učiniti što udobnijom. Zidovi kutije će zadržati temperaturu i na taj način očuvati toplotu unutar kutije.

U videu ispod, možete videti kompilaciju zabavnih snimaka na kojima su prikazane mačke koje se igraju sa kutijama i koliko uživaju u tome.

 

Mačke i kutije

 

Milena Milutinović

Rođena pre dvadeset dve godine u tundrama Sibira. Hiperaktivna, brbljiva i večito čupava plava devojč’ca. Veliki zaljubljenik u životinje i Hari Potera. Čitanje knjiga mi je omiljeni hobi u slobodno vreme (pored gubljenja živaca na nepotrebne stvari).

Podeli svoje mišljene

*