Pas koji obožava da planinari i njegov neobični najbolji prijatelj

Pas koji obožava da planinari i njegov neobični najbolji prijatelj

Kada su Sintija Benet njen dečko 2014. godine odlučili da udome psa, početna želja im je bio mešanac zlatnog retrivera… A onda je ugledala Henrija….

„Gledajući okolo, videli smo Henrija koji je samo sedeo sa strane. Bio je star samo tri i po meseca ali je izgledao barem pet puta veći u odnosu na svoje vršnjake. Imao je duge noge i telo koje je podsećalo na vuka ili haskija.“

U trenutku kada je par prišao da se upozna sa njim, Henri je skočio Sintiji u krilo i „zagrlio“ je. To je bio momenat kada je doneta odluka koja će svima njima izmeniti živote. To je bila odluka koja je Henriju poklonila porodicu.

Sintija i njen dečko obožavaju planinarenje, što ih je navelo na odluku da se presele u Kolorado, kako bi mogli vikendom da odlaze na avanture u prirodi. Bilo im je jako drago da otkriju da novi član njihove porodice obožava da ide sa njima. „Henri ponekad ume da nas uplaši jer obožava da se penje na najveće visine i da sa litice gleda dole“ – priča Sintija.

Pre mesec dana, par je doneo odluku da proširi svoju porodicu za još jednog člana.

„Pet meseci sam tražila odgovarajuće mače da usvojim“ kaže Sintija „ali se činilo kao da nijedno od njih nema karakter koji odgovara našem načinu života. Znala sam od početka šta želim: da ga vodim sa nama na planinarenje, kampovanje, odmore…“

Nakon dugog traženja, u lokalnom prihvatilištu pronašla je sijamsko mače – Balua. Baš kao i Henri pre toga, Balu je privukao pažnju Benetove na sebe, već prvim pogledom. Dotrčao je pravo do nje i počeo da se igra sa njom.

Međutim, izgleda da se Baluu najviše dopao upravo Henri. Od trenutka kada je Balu ugledao Henrija, zavoleo ga je. Stalno je hteo da se igra sa njim, a to je otišlo toliko daleko, da nije želeo da ostaje kod kuće kada je Henri išao sa nama na planinarenje. Kad god je Sintija uzimala Henrijev povodac, Balu je počinjao iz sveg glasa da mjauče, zbog čega je Sintija krenula da ga trenira kako bi se što lakše snašao u prirodi.

„Ponekad imam osećaj kao da Balu misli da je veći pas od bilo kog drugog psa.“

Henri i Balu su sada kao dva brata: veliki i mali, a Henri se uvek brine da li je sa Baluom sve okej, zajedno spavaju i igraju se.

Ukoliko želite da vidite više Henrijevih i Baluovih slika, posetite njihov instagram profil.

Milena Milutinović

Rođena pre dvadeset dve godine u tundrama Sibira. Hiperaktivna, brbljiva i večito čupava plava devojč’ca. Veliki zaljubljenik u životinje i Hari Potera. Čitanje knjiga mi je omiljeni hobi u slobodno vreme (pored gubljenja živaca na nepotrebne stvari).

Podeli svoje mišljene

*