Tombi: Mačka koja ide u školu

Tombi: Mačka koja ide u školu

Prvobitno, mačka kojoj su učenici trećeg razreda jedne osnovne škole u Izmiru dali ime Tombi, bila je najobičnija mačka koja je zajedno sa devet drugih mačaka živela u dvorištu te škole, a koju su učenici redovno obilazili i hranili. Kako je vreme prolazilo, tako je i ova mačka počela da ulazi u razred i da prisustvuje predavanjima, na taj način postavši jedan od redovnih „učenika“.

Koliko god zvučalo neverovatno, Tombi je sa sobom doneo red i mir u razred. Zahvaljujući njemu, učenici su postali pažljiviji i brižniji. Kad god bi mačka zaspala, učenici bi postajali mirniji, ćutali bi i pažljivo pratili nastavu kako je ne bi probudili. Učiteljica Ozlem Pinar Ivasku je primetila i da su neki učenici počeli ranije da dolaze u školu kako bi mogli svoje vreme da provode sa Tombi. Nakon ovoga, ona je zatražila od školske uprave dozvolu da Tombi prisustvuje nastavi. Mačka je primila sve vakcine i čak je dobila i svoj pasoš.

Međutim, ova priča nije prošla bez prepreka na svom putu, te su se tako neki roditelji bunili uz izgovor da postojanje mačke u učionici utiče na higijenske uslove, zbog čega su zatražili udaljavanje Tombi sa nastave. Učiteljica je prvobitno uzela kod sebe, ali Tombi nikako nije mogao da se prilagodi novim uslovima, niti se slagao sa drugim životinjama.

Kako bilo, sve se završilo na najbolji mogući način, a uz angažovanje nadležnih organa vlasti, Tombi je ponovo vraćen među školske zidove, na radost mališana.

 

VIDEO:

Milena Milutinović

Rođena pre dvadeset dve godine u tundrama Sibira. Hiperaktivna, brbljiva i večito čupava plava devojč’ca. Veliki zaljubljenik u životinje i Hari Potera. Čitanje knjiga mi je omiljeni hobi u slobodno vreme (pored gubljenja živaca na nepotrebne stvari).

Podeli svoje mišljene

*